Acoustic Energy AE120² Luidsprekers
Acoustic Energy AE120² Luidsprekers
Acoustic Energy AE120² Luidsprekers
Acoustic Energy AE120² Luidsprekers

Acoustic Energy AE120² Luidsprekers

538
Niet op voorraad
€ 990,00
Incl. BTW

Met ongeëvenaarde niveaus van prestatie, kwaliteit en waarde is het resultaat een audioproduct met strakke, overzichtelijke lijnen die een opwindende en krachtige presentatie leveren die veeleisende eigenaren van Acoustic Energie al meer dan 30 jaar verwachten. De prijs is per set.

Als vlaggenschip van het assortiment is de AE120² het grootste model in de 100-serie en een echt 3-weg ontwerp. Deze luidspreker biedt een groots geluid uit een slanke behuizing, smaakvol vormgegeven om op te gaan in een breed scala van huiselijke omgevingen. Twin bass drive units ondersteunen de kamervullende prestaties met een speciale mid-range driver in zijn eigen behuizing, zorgvuldig ontworpen om de schadelijke effecten van achtergolfreflecties te verminderen. Geïntegreerd in de perfect op elkaar afgestemde Wide Dispersion Technology (WDT) golfgeleider, beheert de 25 mm zachte dome-tweeter van Acoustic Energy de hoge frequenties met gecontroleerde spreiding, hoge gevoeligheid en lage vervorming.

De 3-weg crossover is impedantiegecompenseerd om resonantieproblemen te voorkomen die anders de basweergave en de prestaties in het middenbereik zouden vertragen. Bijzondere aandacht is ook besteed aan de fase- en tijdafstemming voor een optimale integratie en soundstage. Het resultaat is een luidspreker met vloeiende, brede spreiding van hoge frequenties met een helder middenbereik en razendsnelle basweergave. De inerte kastbehuizing is gemaakt van 15 mm HDF en wordt net als zijn kleinere AE109²-broer massaal geladen geleverd om kasttrillingen te dempen. Het interne verstevigingssysteem is zorgvuldig afgesteld om kastresonanties en mid-range kleuring te verminderen, terwijl de nieuwe AE120² profiteert van een subtiel vormgegeven, discrete zwarte plint om de stabiliteit te bevorderen, de dynamiek en stereofocus verder te verbeteren.

TWEETER

De op maat gemaakte 25 mm soft dome-tweeter van Acoustic Energy is samen met de 100-serie basdriver ontworpen om optimale integratie en toonafstemming te bieden. In combinatie met onze Wide Dispersion Technology-golfgeleider is het crossover-gebied tussen de aandrijfeenheden hoorbaar naadloos, terwijl de krachtige neodymium-motorconstructie zorgt voor een betrouwbare, vervormingsvrije weergave van hoog volume.

DRIVERS

De 130 mm bas/mid-driver die in de 100-serie wordt gebruikt, is ontwikkeld met een krachtige motor met lange uitslag om bevredigende volumeniveaus en basuitbreiding te bieden vanuit relatief compacte behuizingen. De gedoteerde papieren conus maakt een hoger crossover-punt mogelijk voor een vloeiender middenbereik en een naadloze crossover met de tweeter, waardoor een uiterst natuurgetrouwe, gedetailleerde en vooral muzikale geluidsweergave ontstaat.

CABINET

De 100-serie maakt gebruik van dunne, 15 mm hoge dichtheid (HDF) behuizingen met zorgvuldig afgestemde versteviging, waardoor schadelijke resonanties worden verminderd terwijl het lichaam en de substantie van compacte, praktische kasten behouden blijven. De portering aan de achterkant verbetert de soepele basuitbreiding met minimale impact op de kamer, waardoor een gemakkelijke plaatsing mogelijk is. De AE109² en AE120² zijn voorzien van inerte massabelasting voor extra stabiliteit en akoestische demping, alle modellen worden geleverd met dunne magnetische roosters.

Gevoeligheid
90 dB
Impedantie
6 Ohm
Frequentiebereik
39 - 26.000 Hz
Afmetingen (H x B x D)
950 x 165 x 250 (mm)
Constructie behuizing
3 weg Bass reflex
Garantie
5 jaar
Aanbevolen versterker
Tot 200 Watt
Gewicht
19 kg
1000000011043
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking